A A A
Forum Scope


Match



Forum Options



Min search length: 3 characters / Max search length: 84 characters
Forum Login
Lost password?
Avatar
Webgal
35 Posts
(Offline)
1
Aug 13, 2012 - 4:51 pm
Print

I installed the simple press plugin as instructed and set up also as instructed. When I click on the button to add new topic I’m sent to a page with 404 error. I’ve tried several things and nothing changes. I do have custom permalinks, which I have to keep because this is a site and blog and if I change them the pages don’t work. What am I missing?

Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England

16436 Posts
(Offline)
2
Aug 13, 2012 - 4:58 pm
Print

Have you tried resetting the forum permalink – on the WP Integration admin panel?

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Avatar
Webgal
35 Posts
(Offline)
3
Aug 13, 2012 - 5:05 pm
Print

dont want to sound like a nube but I guess I am with this plugin. How do I reset? Or what do I reset it to? Im lookingat Intergration > Page and Permalink > “…our-firm/forum.htm”. Other options are just other pages and the blog within the site.

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA

19448 Posts
(Offline)
4
Aug 13, 2012 - 11:02 pm
Print

so if you go to the forum – integration – page and permalink admin panel for simple press, in the left column, about in the middle is a button that says ‘Update Forum Permalink’… click on it… see image below

integration.pngImage Enlarger

Attachments
Avatar
Webgal
35 Posts
(Offline)
5
Aug 14, 2012 - 7:07 am
Print

Yes, I did that a few times, but still the same result.

Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England

16436 Posts
(Offline)
6
Aug 14, 2012 - 7:40 am
Print

OK – well there are many reasons for 404s which just means that the urls can not be found.

So let’s start with some basic questions…

Are you using any sort of redirection plugin (such as ‘Permalink Redirect’ for example) or the ‘Yoast SEO’ plugin?

Have you ever had another forum installed on the site that may have left a sub-folder called ‘forum’ behind?

And a link to your forum page might prove useful…

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England

16436 Posts
(Offline)
7
Aug 14, 2012 - 7:53 am
Print

Ah.. it might be that .htm being appended. I assume that is being done by some plugin and it is quite probably not taking into account the SP rewrite rules that are added to the WP rules.

Not sure I understand why you would want to add a false .htm to each url but – well – it is there. What plugin doing that please?

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Avatar
Webgal
35 Posts
(Offline)
8
Aug 14, 2012 - 12:58 pm
Print

It could be that. I “inherited” this site and the following were installed for some unknown reason:

.htm on PAGES

Redirection

 

I don’t have a problem deactivating Redirection, but I do with .htm due to current SEO – I think. So I deactivated Redirection and I still get the same thing which makes me think it’s go to by .htm

 

here’s the link: http://www.thecfoconnection.co…../forum.htm

Avatar
Webgal
35 Posts
(Offline)
9
Aug 14, 2012 - 1:19 pm
Print

here’s the .htaccess file

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L] </IfModule>

# END WordPress

Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England

16436 Posts
(Offline)
10
Aug 14, 2012 - 2:16 pm
Print

It is definitely the htm extension that is the cause.

about the only thing we can try is to make a small edit to the plugin code to circumvent it affecting the forum. Are you willing to try that?

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Forum Timezone: America/New_York
All RSSShow Stats
Administrators: Blues Dancer, Simple Press, SP Community Support, Marcus (Simple:Press)
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 630
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Newest Members:
Lorena Affleck
samantardh
PatrickAlawl
Hannelore Gaither
Margarito Nowacki
Elwood Mcclendon
samantaerx
Larue Cordeaux
Jerrold Stockman
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10071
Posts: 79393

 

Member Stats:
Guest Posters: 608
Members: 16976
Moderators: 0
Admins: 4

Most Users Ever Online
1170
Currently Online
Guest(s)
1
Currently Browsing this Page

1 Guest(s)