Support Forum

Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
general-topic
Template file not found
Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 8:06 am

My site is a mess, turns out my current theme is not longer compatible with php 8 and had to change it to Twenty-Twenty Two. When I go to the forum url it says:

[spGroupView.php] - Template File Not Found

Sorry, but the required template file could not be found or could not be opened.

This can be caused by a missing/corrupt theme or theme file. Please check the Simple:Press Theme List admin panel and make sure a valid theme is selected. Or please check the location of the selected theme on your server and make sure the theme and the required template file exist.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 9:19 am

Hi!

Thanks for posting! That's really unfortunate. Does it behave the same if you test other themes?

I know that we support WordPress default themes "twenty twenty" and "twenty twenty one" but I don't think that "twenty twenty two" works.

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 9:25 am

It happens the same with other themes

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 9:26 am

Hi!

Could you please try with one of the ones I suggested above? "twenty twenty" or "twenty twenty one"? Does they behave the same for you?

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 9:49 am

Yes, it's the same. Where is the template supposed to be? Maybe it's really missing

Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 10:02 am

I'm also in touch with my hosting and told them the uploaded images were missing, they recovered the images and now I can see the forum and the error doesn't show

Now, let's see if I can fix the theme. I can log but I can't access the admin, it's going to be a long day 🙁

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 10:35 am

Hi again!

That's great news that the forum is running again! Good luck with the theme, you will be up and running soon I hope!

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 11:01 am

Just in case, do you have any idea why can't I access the admin? Maybe I've lost privileges somehow?

The forum says I'm the administrator, but this url https://www.subnoise.es/wp-adm.....forums.php

says I dont have access

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 11:06 am

Hi again.

Sorry, I thought your issue was with WP-admin. The privileges is in the database so that "should" be ok. Can you access any of the forum settings pages?

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
Joan Alamo Vallejo
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Oct 12, 2023 - 11:15 am

No, neither the general admin url nor the forum admin links are working. It's strange, the bar only shows a link to the home and one to the forum admin

No new post link, no clean cache link...

I suppose it's not related to the forum, but if you have any ideas

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1170
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 649
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Member Stats:
Guest Posters: 618
Members: 17351
Moderators: 0
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10122
Posts: 79609