Support Forum

Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
coding-topic
Custom Avatar Desynchronization
Avatar
Javier Silva
Member
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 18, 2016 - 4:11 pm

Hi,

Very nice, useful and complete plugin for Forums! Thanks 😉

The plugin is working right so far, but I have a problem with the avatars. I am using a premium theme, where users can edit their profiles and publish articles from the front-end (they dont have any access to back-end). Therefore, They can upload avatars, which we can see on the website but I realized that Simple:Press can't recognize this avatars, therefore I see the default simple:press´s avatars in forum. It looks kind of a desynchronization.

I would like to let users update their avatars from forum page (edit profile) or their normal profile edit page. I mean, both pages should work together.

Could you advice me about it? Please, may you give me a hand.

Thanks

BestRegards

Javier

Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England
SP Master
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 18, 2016 - 4:30 pm

So your WP theme allows for user-uploaded avatars? Could get messy! What are your priority settings of the avatars in Simple:Press? Have you tried the WP Avatars option?

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Avatar
Javier Silva
Member
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 18, 2016 - 5:01 pm

Yeah.

My priority Avatars in Simple:Press is:

 

Wp Avatars

Uploaded Avatars

Sp Default Avatars

Remote Avatars

Gravatars

Avatars Pool

 

None of them recognize the uploaded avatars.

Avatar
Ike
Sawtry, UK
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 18, 2016 - 6:33 pm

I'm no expert on avatars but my guess would be perhaps that your WP theme might be uploading them to a custom folder? I think as standard WP avatars are stored in the media library and assigned in the database as wp_user_avatar under the xx_usermeta table. If your WP theme is putting them anywhere else that might account for them not showing up - Just a thought to check anyway.

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA
SP Master
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 18, 2016 - 9:45 pm

so that would indicate that your theme did something completely custom and outside of the wp api for avatars...  unfortunate, since we fully support avatars added through the wp api (as most avatar plugins do)...

the forum profile supports uploading of avatars already... so they can upload them for use in the forum and in wp as well...  but if we dont have access to the already uploaded avatars, they would have to reupload in the forum...

Avatar
Javier Silva
Member
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2016 - 5:29 pm

ike Avatars are in the Media Library, I confirmed it. I checked out the database you suggest me but I didn't find anything there..

@MrPapa Yeah, I know that but should be more efficient if Users can upload their avatars in any of both pages. Sorry, I don't understand the last part.

I contacted the Author of Template, so I am waiting for an answer... While, Let me attach two php files where users upload the avatars, just in case you can find something useful...

Thanks

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA
SP Master
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2016 - 9:18 pm

in media library?  not standard location though does make some sense for plugins... too bad the wp avatar api not used though...

no files attached...

Avatar
Javier Silva
Member
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2016 - 9:26 pm

Yeah. I guess so. I try to use simple:press uploader for avatars and my wp site doesn´t recognize the avatar uploaded. Therefore, I should fix this anyway.

 

Sorry, I forgot click on "Start Upload". There is a zip file.

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA
SP Master
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2016 - 9:57 pm

your site doesnt recognize simple press uploaded avatars?  they dont show in forum? 

if you still have wp avatars as the high priority that likely would explain it as wp avatars will always return an avatar unless disabled in wp...

if you want the sp avatars to show in wp, have you enabled the replace wp avatars with sp avatars option?  again, if your theme is doing avatars outside the wp api, it probably wont help...

Avatar
Javier Silva
Member
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2016 - 10:21 pm

Avatars are show in forum correctly if I upload the avatar through the forum profile page. But they don't appear in the wp site even if I marked "Replace WP avatar with SP avatar" option.

I am not a developer, therefore I am not sure if my theme load avatars without wp api. Pretty sure my theme no use the wp api frown

Any kind of solution that could help me?

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1170
Currently Online:
Guest(s) 1
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 649
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Member Stats:
Guest Posters: 616
Members: 17348
Moderators: 0
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10118
Posts: 79603