Support Forum

Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
coding-topic
Trouble with Social Connect plugin
Avatar
Darrell Tucker
Rookie
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Apr 11, 2012 - 1:33 pm

Hello Yellow Swordfish,

I am also having trouble with the WP Social Connect log in plugin not working with Simple Press activated.

The Social Connect plugin works by setting up and managing an Open ID log in app at various social media providers ( Facebook, Twitter, Google, Yahoo!, LinkedIn, and others )

Once set up clicking on a Social Connect provider link takes the user to the social media providers log in page.

Once logged in at the social media provider the user is then redirected by the log in app back to my website.

I have used the Social Connect and OneAll log in apps on other sites with excellent results.

The plugin works perfectly when the Simple-Press plugin is deactivated and it works once or twice after Simple-Press activation and then stops working.

The surface symptoms of the problem are this :

With Simple-Press activated :: when a Social Connect link is clicked the user is taken to the social media provider log in page as usual.  The user can log in but the log in app does not redirect to my website.

For some reason the log in app freezes.

--- Relative to Simple Press :

I have removed the inline log in scripts from the sp-head file and I have removed the sp-form-login.php
file from the contents folder.

Mysteries abound.

I hope this helps to resolve this issue.

Avatar
Darrell Tucker
Rookie
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Apr 11, 2012 - 2:48 pm

Hello,

I have found a solution to integrating the Social Connect plugin into Simple-Press.

This method installs the Social Connect links right above the Guest / Member avatar.  The links remain after log in.

---First : install the WP Social Connect plugin and make sure it works with Simple-Press deactivated.

---Second : edit the spHead file to remove the IN-LINE LOGIN FORM - OBJECT DEFINITION and this line of code : sp_LoginForm($loginForm);

---Third : insert this line of code under the <?php at the top of the spHead file :   do_action( 'social_connect_form' );

---Fourth : do not use the Social Connect widget plugin as this seems to stop the plugin from working.

I have the Social Connect plugin set up to log in at Facebook, Twitter, Google, and Yahoo! and I have tested this with two computers with excellent results.

You can test this Social Connect set up at surveyonfairness.com smile

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA
SP Master
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Apr 11, 2012 - 8:51 pm

nice. thanks for the tip for other users...  see, with themes you are in complete control! wink

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1170
Currently Online:
Guest(s) 1
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 649
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Member Stats:
Guest Posters: 616
Members: 17348
Moderators: 0
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10118
Posts: 79603