Support Forum

Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
general-topic
Image Uploads not working in Mac / Safari
Avatar
lisalew
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Sep 19, 2011 - 7:34 pm

Screen-shot-2011-09-19-at-6.56.48-PM.pngImage EnlargerI have testers on my photography critique forum.  At least two are having problems on their Macs (one is running Safari, another is using a different browser I believe).  Here is a screenshot of the errors the Safari user is getting (she tried several different images).

Avatar
Lee H
Coastal New England (USA)
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Sep 19, 2011 - 8:11 pm

Unless Steve has any ideas... you may have to wait three weeks as Andy (Yellow Swordfish), has just left for vacation. Pretty sure he's the Mac authority around here embarassed

Avatar
lisalew
Member
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Sep 19, 2011 - 8:33 pm

If anyone else has any ideas, please share!  3 weeks is a long time...although he certainly deserves a vacation!

Avatar
Mr Papa
Simi Valley, CA
SP Master
Free Members
sp_UserOfflineSmall Offline
Sep 19, 2011 - 9:03 pm

you are in luck because I actually wrote the uploader (or integrated it)...  but yes, only Andy has a mac... but he is not having any issue with Mac and Safari...  Its been tested on mac and pc with FF, IE, chrome, safari and opera... of course, limited to andy and myself plus the other alpha testers...

gonna need some more info...

cant tell from that image, how many files are you uploading?  3?  I have heard of plupload (the js library we use) having issues on safari with multi file uploads using html 5 runtime... can you have your user try just one file at a time with Safari?

what are the filenames of the images you are trying to upload?  looking for non standard chars here...

and have you checked on forum - integration - storage locations and verified valid storage?

also plupload just released a beta for new version with lots of html 5 runtime updates so will be watching that and grabbing an updated version soon...

Avatar
Yellow Swordfish
Glinton, England
SP Master
sp_UserOfflineSmall Offline
Sep 20, 2011 - 1:35 am

I would also suggest checking if the user's Safari is up to date - just to make sure that is not the culprit. We know it still has some odd javascript problems although it is getting much better.

andy-signature.png
YELLOW
SWORDFISH
Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1170
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 649
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Member Stats:
Guest Posters: 618
Members: 17348
Moderators: 0
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10120
Posts: 79605