Support Forum

Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
plugins-topic
Admin Queue No Longer Working for Replies
Avatar
jim
Here and Now
Member
Pro Subscribers
sp_UserOfflineSmall Offline
Jan 17, 2024 - 8:43 pm

@Joakim Congrats on taking on Simple:Press and thank you for the continued support!

This issue probably first started occurring a few versions back now, but it has taken some time to identify a pattern and determine what's actually happening...I'll try to explain clearly, see screenshots below for reference.

The Admin Queue always used to identify first posts awaiting moderation, whether the post started a new topic, or if it was in reply to an existing topic. The Queue does still identify new posts awaiting moderation IF the member starts a new topic. A few months ago, however,we started noticing this odd behavior.

If the first post from a new member is a reply to an existing topic, the reply no longer appears in the Queue as flagged for moderation. Instead, a notice appears in the Queue with "There are new posts in this topic" with the only option to View the topic.

New Reply Awaiting Moderation: 

Image Enlarger

Viewing the topic, reveals that the post awaiting moderation is actually a reply to the existing topic. However, there is no way to moderate and approve this member's first post from the Admin Queue.

Reply Awaiting Moderation:

Image Enlarger

So, if a new member's first post is a reply to an existing topic, it does not appear in the Admin Queue and it must be manually approved.

I don't notice any new settings related to this, and hope it can get resolved in a future release so the Admin Queue will work like it used to.

Thank you!

SimplePress
Version: 6.10.7
Build: 15897

Admin Bar Version: 2.3.3

Theme: Reboot 2.3.0 (Child Theme)

TripawdsSimple:Press powers the Tripawds Discussion Forums.

It's better to hop on three legs than to limp on four.

The Tripawds Blogs Community is made possible by The Tripawds Foundation.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Jan 18, 2024 - 9:27 am

Hi Jim!

Thanks, great to hear that we have your continued support!

Wow, your detailed description of the issue make things much easier to debug. We will have a look at it and get back to you as soon as possible. I have an idea based on your thorough investigations what the issue might be.

By the way, what PHP version and WordPress version are you on?

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
jim
Here and Now
Member
Pro Subscribers
sp_UserOfflineSmall Offline
Jan 22, 2024 - 6:34 pm

Joakim (Simple:Press) said
what PHP version and WordPress version are you on?

PHP 7.4

WP 6.4.2

TripawdsSimple:Press powers the Tripawds Discussion Forums.

It's better to hop on three legs than to limp on four.

The Tripawds Blogs Community is made possible by The Tripawds Foundation.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Jan 30, 2024 - 12:41 pm

Hi Jim.

Thanks for the update. We will get back to you when we have a new release available for the plugin.

Btw, you should really think about upgrading your PHP since 7.4 was end of life quite a while ago. This has nothing to do with the issue, but just a friendly reminder.

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
jim
Here and Now
Member
Pro Subscribers
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 1, 2024 - 6:50 pm

Joakim (Simple:Press) said
you should really think about upgrading your PHP since 7.4...
This has nothing to do with the issue, but just a friendly reminder.

Yup, been trying to nail down some mysterious incompatibility...

Sounds like you've identified and addressed the admin queue issue, thanks for the update!

TripawdsSimple:Press powers the Tripawds Discussion Forums.

It's better to hop on three legs than to limp on four.

The Tripawds Blogs Community is made possible by The Tripawds Foundation.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 12, 2024 - 5:04 pm

Hi Jim!

We just released a new version of admin-bar that addresses the issues you described. Could you please install it and verify on your end?

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
jim
Here and Now
Member
Pro Subscribers
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2024 - 12:04 am

Joakim (Simple:Press) said

We just released a new version of admin-bar that addresses the issues you described..

Thanks! Just installed the update with no issues so far. Will report back if we encounter the behavior again.

TripawdsSimple:Press powers the Tripawds Discussion Forums.

It's better to hop on three legs than to limp on four.

The Tripawds Blogs Community is made possible by The Tripawds Foundation.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 19, 2024 - 8:45 am

jim said
Thanks! Just installed the update with no issues so far. Will report back if we encounter the behavior again.

That sounds great, thanks!

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Avatar
jim
Here and Now
Member
Pro Subscribers
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 24, 2024 - 11:35 pm

Dang, guess my post didn't save...let's try this again.

Sadly, this issue persists. New replies from guests to existing topics still don't appear in the Admin Queue. The View button appears under the topic, with the note "There are new posts in this topic" but there are no post details. Our moderators call these Ghost Posts.

Image Enlarger

With no links to view or moderate the pending posts, it's difficult to find these ghosts. We must manually browse all topics in the forum, then approve the replies at the topic level.

Example 1: Reply to existing topic from Guest.

Image Enlarger

This user is a guest, replying to existing topic.

Example 2: Reply to existing topic from member, not logged in.

Image Enlarger

This user is a registered member, likely not logged in when posting.

Image Enlarger

So, all these new posts awaiting moderation are replies to existing topics. They Admin Queue apparently knows they are there, but provides no details nor way to moderate them.

All new topic posts appear correctly in the queue as expected, and the moderation functions for those work properly. Something, however, is still going on if the new posts are replies and not a new topic.

Any help is greatly appreciated. Thanks!

TripawdsSimple:Press powers the Tripawds Discussion Forums.

It's better to hop on three legs than to limp on four.

The Tripawds Blogs Community is made possible by The Tripawds Foundation.

Avatar
Joakim (Simple:Press)
Sweden
Admin
sp_UserOfflineSmall Offline
Feb 27, 2024 - 1:24 pm

Hi Jim!

Thanks once again for your detailed posts, they are extremely helpful in our troubleshooting. We will have a look at it and do another try on resolving your issue.

Thanks for your patience.

Best regards,
Joakim @ Simple:Press

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1170
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Mr Papa: 19448
Ike: 2086
Brandon: 864
kvr28: 804
jim: 639
FidoSysop: 577
Conrad_Farlow: 531
fiddlerman: 358
Stefano Prete: 325
Member Stats:
Guest Posters: 616
Members: 17342
Moderators: 0
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 17
Topics: 10116
Posts: 79581